YolHaberleri

Mangal ateşinde yapılan et kansere yol açabiliyor!

Mide, pankreas ve kolon kanserlerinin oluşumu besinleri pişirme yöntemleriyle ilişkilendiriliyor. Bahar dönemi ile mangal mevsimi açıldı. Ancak ailecek yapılan piknik ve gezilerin vazgeçilmezi olan mangalın insan sağlığına pek bilinmeyen bir zararı var! Eti mangal ateşinde pişirmenin mide, pankreas ve kalın bağırsak (kolon) kanserine yol açabileceği belirtiliyor. Özellikle; mangal gibi pişirme yöntemlerinde etin yanması sonucu kanserojenler oluşabiliyor. Kanserden korunmada ne yediğimi kadar, onu nasıl yediğimiz, hangi pişirme yöntemlerini kullandığımız da büyük önem taşıyor!

Haber, Tatil

194
Bize Ulaşın

Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya

info@yolhaberleri.com.tr

yolhaberleri.com.tr adresinde yer alan haberlerin iktibas edilirken kaynak gösterilmesini bekleriz.
Sitemizde yer alan haberin telif hakları CNNturk firmasına aittir, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemezler.
Haber Sitesi Bu içeriğin kullanımıyla ilgili yasal yükümlülükler kullanıcıya aittir.